Çarşamba, Mayıs 30, 2007

NELER OLUYOR BANA!

Efenim hani şöyle anlatıcak bi ponçik bile anım, bi zıbık bile komikliğim, bi tonpir bile maceram yok. Allah sizi inandırsın elin çocuklarına dadılık etmekten ayacıklarım davullar gibi şişerek eve geliyor, geldiğimde de ceset misali devriliyor, 9 dedi miydi de horlayarak bulunduğum zamanı ve mekanı tanımaksızın uykuya geçiyorum. Mesela dün dergi bakmak için halının üzerine uzandıydım efendim, ne uzanmak oldu annatamam, bi milisaniye içinde hortlamışım. Yok bütün örtmen camiası böyle diil, normal uyuyan insanlar da var, ama ben söz konusu olunca, hem uykuyu seven hem de ayakta dur dur beli bıkını kırılan bi insan yani, kaçınılmaz oluyo. Yani benle kanka olan yaşadı öyle eğlence doluyum yani.
Geçen gün dedim ki, yattığım yerde bir kara okul sabahına daha uyanmaya çalışırken, "Lan bugün de sevk alıp kaçiim, evde yatıp DVD izliyim", tam bu noktada uyuyorum muhtemelen ki, çalışkan ve cevval pek bi sevdiim kızlarımdan biri yatak odama girip başıma dikilip "Hocam derse gelmiyonuz muğğ?" diyor, kıymetli kocam kişisi de beni test etcek ya, bak izansızlığa bak, çocuğa diyo ki, Ceylan adı da, "Niye soruyon Gökçen hocan derse gelmiyo mu ki sık sık?" Böyle kocam olsun yüz milyon borcum olsun demi? Ne hal ise de bu vahim olay şunu gösteriyo, vicdan denen susmaz nesne olmasa her gün sevk alıcam, rapor alıcam, bitmez tatillere çıkıcam ama ne fayda, yattığı yerde dürtüyo işte böyle adamı. Tahmin edileceği üzere de hala okula gidiyorum :(
Bi iki örtmen tahlili daha yapıp, bu tahlillerin bi yazı dizisi haline geleceğininin müjdesini de verip hemen koltuğuma geri döneyim, kocamın gelme saati yaklaştıkça mutfak mesaim başlayacak zira.

1-FİZİKÇİLER: Bunların iki ana çeşidi olur, bir kısmı sapık, sıyırmış insanlardır, zor bölüm ya okurken cıvıtırlar, mezun olduklarında da başka bi nane olamadıklarından hemen devlete kapağı atıp ölene kadar millete azap sebebi olurlar. Diğer kısmı ÖSYM kaynaklı mağdurlardır, zeki insanlardırlar, öylesine okuyup mezun olmuşlardır ama aslen ruhları fizikçi değildir ki bu da sıyırmayıp normal insan kalmış hallerinden de anlaşılabilir. İyisi zor denk düşer bulunca çok sevmek hemen samimi olmak gerekir. Bakınız H.T.
2-MESLEK DERSİ ÖRTMENLERİ: Sloganları "Haftada 40 saat derse giriyoz aman ne de yoruluyoz" dur ama aslında bu işin altında yatan şudur; 30 kişilik bi sınıfa 3 örtmen atelyeye girer, bi kişi çocuklara "şunu yapın" buyurup kaçar, uzun aralıklarla şeeyle bi sınıfa göz atar, 10 saatlik bi atelye dersini bu şekilde tamamlar. Sıkı atelye çalışması yapıp hakkaten de çocuklara bişey öörettikleri senede ya bir ya da ikidir. Bi kişi atelyede bu işi yaparken kalanlar da çay çorba içer, gaste okur, sudoku doldurur, böyle entellektüel faaliyetlerde bulunurlar. Ama çok ama çok yorulan perişan olan bi güruhtur. Her ne hikmetse seviyesiz öörenci milleti de en çok bunları sever, siz saçını yolarsınız ömrü billah kin tutar, bunlar sopayla döver, "haketmişizdir" derler, hocanın dibinden ayrılmazlar, inanılır gibi diil. Dünya da ücret alırlar. Teorik derse girip biz gibi ders anlatmak zorunda kalırlarsa da idareye, ortama okula şuna buna herşeye nefretle dolarlar. Kılım!
3-MATEMATİKÇİLER: Fizikçilerle yakından akrabadırlar, kötüsü felaket iyisi dayanılmazdır. İyisine örnek; G.S.T.=ben. Kötü de olsalar zeki insanlardır hepsi birden, aralarından pek sapık çıkmaz ama hafif sıyırmış çok çıkar. Kendilerine duyulan önyargıdan bıkmış oldukları için diğer branş örtmenlerine nazaran biraz daha asabidirler. Bayan olanları erkeklere nazaran daha iyi örtmen olurlar, daha sorumluluk sahibidirler.

Devam edicek....

1 Yorumcuk:

At 6/08/2007 2:51 ÖS, Anonymous Adsız Şu ahkamı kesti...

Fizikçi analizini dikkatle okudum :)

 

Yorum Gönder

<< Anasayfa