Perşembe, Ağustos 03, 2006

BILOGIRLARI TANIYALIM

Ders: Hayat Bilgisi
Konu: Bılogırları Tanıyalım

Bugünki dersimizde çeşitli bılogır tiplerini tanıycaz. Çevreye, bazı bılogır tiplerinden ötürü verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

I.Tip Bılogır
SANATSAL KİŞİLİK
Bu tip bılogırlar, bloglarına habire şiir döşerler, anlaşılması imkansız yazılar yazarlar. "Ruhun derinliğine atılmış bir ip boy verse ikircikli duygularımın neresine değer ki değdiği yerde açan kan çiçeklerini öbür dünyada huzura kavuşturabilecek bir saçları Ekim rüzgarına salınmış, buhur gözlü yar nerededir?"... kıvamında yazılardır bunlar. Bişi anlamazsınız, ama anlamıyom da diyemezsiniz ayıp olur, olmaz yani. "Çok sanatsal yazıyon şekerim sen, beni aşıyo valla" derseniz orta yolu bulmuş olursunuz ama. Olmadı mı? O zaman yorumlarına, "yalnızlığa kanayan örselenmiş ellerimden sana bahar çiçekleri sunuyorum" felan yazın, tamamdır.
Örneklendirelim hemmencik; Bencil Kirpi

II. Tip Bılogır
SOFRA TUZU
Yemek yapıcısı bi kimliktir. Ne acı ki bu blogların sonu mutlak kapanıştır, çünkü insan bi süre soona yap yap sıkılır kardeşim. Pirleri Portakal Ağacıdır. Evlerinde ekseriyetle kavga çıkar, yemek yemeyi bekleyen aç sürünün önünden tabak kaçırıp fotoraf çekmek istemeleri yüzünden. Bu blogların sahibeleri - erkek versiyonu var mıdır bilmiyom - hanım olmak, yazım kurallarına dikkat etmek, bloglarında haşa "salak, manyak" felan dememek zorundadırlar, yoksa maazallah yemedikleri laf kalmaz.
Örnek; Hasır Sepet, Teatime

III. Tip Bılogır
POLİMER KİL KAFA
Hamarat kimselerdirler, el işi namına yapılcak ne varsa yaparlar, hem de güzel de yapıp insanı da heveslendirirler. Kendi aralarında sağlam bir birlikleri vardır. Orlon kardeşliği bir nevi. Çok kendinizi kaptırmamanızı öneririm yoksa eviniz bi ton, küllük, mektup kutusu, örtü, bebek, oyuncak ıvır zıvırla dolabilir. Takdir edilesi kişilerdir.
Örnek; Hobi Keyfi

IV. Tip Bılogırlar
KARA GÖZLÜK
Bunalım insanlardırlar, itki ve dürtülerinizle iki neşeli yazı yazsalar da sonradan gene özlerine dönerler. Dünyayı karanlık bi yer gibi görüp, içinize hafakanlar bastırıp, I. Tip Bılogırlardan hallice yazılar yazarlar. Yazılarından çok bişi anlaşılmaz ama bilinen bi gerçek vardır ki çekici kimselerdir, hatta okulun en güzellerindendirler. (Tanıdım ordan biliyom :)) Normal halleri iyidir, blogları da sevilir.
Örnek; Pass, Tavuk

V. Tip Bılogırlar
GEYİĞİN SOL NALI
Komik insanlardırlar, Muşmula blogçusu en bi komikleridir. Akıllarına ne eserse yazarlar, belli bir konu ve format takipleri yoktur, asıl amaç yazı yazmayı sevmekten kaynaklanan yazma isteğini kandırmaktır. Bi parça yorum tembelidirler, yorumlara cevap yazmaya üşendikleri görülmüştür. Örnek verilenler, hatta bu sayfadaki örneklerin nerdeyse tamamı birbirlerini şahsen tanımaktadırlar. Bi kısmı ne acı ki alkoliktir, ama düzelme umutları yine de mevcuttur.
Örnek; Muşmula, Lafazan, Mathy

VI. Tip Bılogırlar
AYAĞIMI YE
Off en fenası bunlardır işte. Özel zevkleri arasında "özgürüm çılgınım" pozları yapmak, bin yıllık blog geleneklerini "aa valla ben uydurdum herkeşler benden gördü" kisvesine büründürüp ego tatmini yapmak, konu ve içerik gözetmeksizin bütün blogları gezip her yere yorum bırakmak, böylelikle kendi bloguna müşteri toplamak gelir. Ki bunu öyle abartmışlardır ki kıl kaptıkları insanın diğer bloguna gidip oraya bile yorum yazabilirler. Ama zaten en anlamlı yorum cümleleri de "iyimiş, uheuhe" dir.
Örnek; ayaamı ye

VII. Tip Bılogırlar
DİYETTEYİM ALMIYIM
İradenin ulaştığı son noktadaki insanlardır. Diyet yapmakla kalmayıp bi de bunu ilan ederler, ama ekseriyetle çabaları başarıyla sonuçlanır. Rejim esnasında gaza gelmek için açılıp bakılacak mutena insanlardırlar. Olmazsa olmazları sayfalarına koydukları kilo sayaçlarıdır.
Örnek; Pretty Woman

VIII. Tip Bılogırlar
KOKOŞUM AMA MUTLUYUM
Süslü ve neşeli, hayattan kam alan insanların günlükleridir. Şahsımca sevilir ve takip edilirler. Biz kendilerini tanımayız ama onların arasında da bi blog kardeşliği mevcuttur, görüşürler, düğün dernek ederler. Hakkaten de günlük yazarlar yani.
Örnek; Crystal's Dreams

IX. Tip Bılogırlar
İÇİMDE KALP YERİNE HD VAR
Genellikle abilerden oluşurlar, bayan IX. Tip pek yoktur. Öyle dünya işi, giydim, gezdim, yedimle filan pek işleri yoktur, teknolocik numaralar anlatırlar, bunlarla ilgilenirler, meraklısı için birebirdirler.
Örnek; Alişen Erdoğan



Kalanını IV. Tip arkideşim Pass anlatıcak.

6 Yorumcuk:

At 8/04/2006 10:29 ÖS, Blogger passive Şu ahkamı kesti...

hay lafazan sen çookça yaşa e mii
bi de ayaamı ye!

 
At 8/07/2006 12:39 ÖS, Blogger Kara Şu ahkamı kesti...

Aslına bakarsanız
,ki öyle sanıyorum ki aslına bakıyorsunuz,
Konuya gözlemci olarak eğilen pek kıymettar Lafazan Kardeşimiz, Bahsettiği kişilerin özelliklerinin birer parçasına sahip.

Öyle değil midir ki, insanlar gözlüklerini evde unutmak istemez.

 
At 8/08/2006 3:25 ÖS, Blogger Mathy Şu ahkamı kesti...

kuzucum, bırakalım da herkes kendine acısın... he he...:P

 
At 8/22/2006 9:31 ÖÖ, Blogger zxsgupglahg Şu ahkamı kesti...

güzel tanımlamalar.

 
At 8/22/2006 9:32 ÖÖ, Blogger zxsgupglahg Şu ahkamı kesti...

doğru ve yerinde tanımlamalar. ayağımı ye blogları doğrudan yer işgali.

 
At 8/28/2006 3:45 ÖS, Blogger deryik Şu ahkamı kesti...

lafazan meraba,

böyle bi sınıflandırmanın zamanı gelmişti galiba. ben daha taze bi blogcu olsam da, eski bi takipçiyim, elbet biri sınıflandırıverir diye bekliyodum. güzel olmuş, eline sağlık.

Ayaamı ye! de olsun yaa, ondan da olsun. Gerçek hayatta varken burda niye olmasın ki? çok diş bilemiyorum ben onlara. "dünya barışı ot yeşili bılogır" mıyım ki? :)

 

Yorum Gönder

<< Anasayfa