Perşembe, Ağustos 03, 2006

ÇEVREMİZİ TANIYALIM

Ders: Hayat Bilgisi
Konu: Çevremizi Tanıyalım

Hevvet çucuklar, bugün konumuza çevremizdeki gözümüze ilk çarpan şeyleri tanıyarak başlıyoruz. Buuuuu, beynimizde bizi tırım tırım tırmalayarak meraktan öldüren, bir bayan ve kıymettar eşinin eşyaları acep neler olabilir sorusuna da yanıt bulmamızı sağlayacak. Kültür-sanat gezimize bahismevzuu bay ve bayanı tanıyarak başlıyoruz.



Foturafımız bi parça eskidir, takribi 5 yıllık felan, ama başka böyle kafa kafaya verilip çekilmiş resimleri olmadığından kendilerinin, bu foturafın eklenmesi uygun görülmüştür. Bi vapur sefasında çekilmiş, özenle günümüze kadar saklanmıştır. Maddi değeri bilinememektedir.

BÖLÜM I - BAYANSAL DURUMLAR

İlk foturafımız bi anahtarlıktır. Bakiniz;


Bu anahtarla mutlu çift, kapılarını açarak eve giriyorlardır. Kapı öküz ölüsü gibi olduğundan, gelen misafirler açmak üzere ıkınıp sıkınmalarına rağmen başarı elde edemeyip, evsahibinin rehberliğine ihtiyaç duyduklarından, bu anahtar evin en elzem eşyalarındandır. Anahtarlık henüz "ev eşyası" kategorisinde değilken, kıymetli koca bitanecik karısını almaya geldiği bir gün anahtarı kapının arkasında unuttuğunda, bu mutlu çift bir süre kaldırım serçeliği bile yapmıştır. Gelen çilingirin öküz ölüsü kapıyı telle açması karşısında da güvenlik bunalımlarına düşülmüş, ancak "yok abla, kilitli olsa ben de açamazdım, dua edin kitlememişiniz" sözleri karşısında hezeyanlarını bir miktar yatıştırabilmişlerdir. Bi daha ve kilitli unutulması halinde, anahtarlığa konu olan "uğurböceği" nam kocanın kıymetli kanatlarını açarak uçuşa geçmesi icap etmektedir.

Hevvet geldik ikinci resme, hemen gözümüzü üzerine atıyoruz;



Kalemliği tutan dolma elden de anlaşılacağı üzere, kalemlik de bağyana aittir. Aylık hesapları yazıp çizmek gibi asil bir amaca hizmet eden kalemleri barındırmasının yanısıra, aynı kalemler, alışveriş listesi yapmak, sucuk kağıdı okumak, bulmaca çözmek, böcekefendiyle sayı oyunu oynamakta kullanılmakla birlikte, bir de köpek şeklindedir, evet. Hakan Ofis Store dan 5 YTL takdim edilerek alınmıştır. Dün bi de Külünkoğlu Patisserie gördüm, İngilizceniz kadar kafanıza taş düşsün İnşallah!

Bir sonraki foturafımız;



Bayanın alınıp da kullanılmayan kremlerini içermektedir. O Lancome olanının yaşı en az bi 4 vardır ve dahi içinden anca bi parnak eksilmiştir. Bağyanın zaman zaman gelen "artık bakımlı ve kokoş bi insan olcam" krizleri esnasında 3 gün kadar kullanılıp, akabinde boynu bükük raf beklemektedirler.

Yine aynı amaca hizmet eden bi sonraki iki foturafımızda;





Bayanın Yargıcı ve Accessories'dan toparlanmış envai çeşit küpe ve bacaklara sürüldüğü takdirde selülitleri yiyip bitiren, bi nevi kürdana dönüştüren kremlerini görüyosunuz. Bayan bunları sürmüştür ve şu an patatese takılı iki kürdan şeklinde hayatını idame ettirmektedir. O beyaz kolyeyi de bağyan kendi elcaazlarıyla yapmış, son ev talanı esnasında gelinliğinin durduğu kutuda bi torba içinde bulup, iki arkadaşıyla ortalığa çıkarmıştır, hava almaları maksadıylan.

Hemmen diğger foturaflarımız;





Bu ilk resimdekilerin varoluş amacı bayanın gözüne çizgi çizebilmektir. Bunların akıbeti kremlerinkine benzemez, hakketen kullanılırlar, o gözünü boyamayı seven bi kişidir. İkinci resimde görülen teçhizat ise Edirne pazarından, kolegalardan alınmış bi fırçalı ruj setisi gibi bişeydir. "Madem bu bahaneyle ortaya çıktı kullanılsın bari" düşüncesine hizmet etmektedir.

Bi farklı foturafta bayanın yegane oyuncağını görüyoruz;



O, öyle oraya buraya peluş oyuncak saçan bi insan diildir, kendisine sevgililer gününde, sarı civciv, aşk mesajlarını koya koya göbeğine koymuş ayılar felan alınmasından hoşlanmaz, hediye çeki tercih eder ki, kendi gidip ne istiyosa alsın, seemez öyle süprizli şeyleri. Bu oyuncak kadim arkadaş Lale'nin çekirdek gibi çitlenesi bebek kızı Ayşe böceğine verilmiş, fekat kendisi "taktak eden" oyuncak sevdiğinden hiç rağbet göremeyip, salondaki sehpasının üzerindeki yuvasına geri dönmüştür.

Sona yaklaşıyoruz korkarım ki;





Bu mücevver kutusunu ablası bağyana almıştır, doomgünü olan 18 mayıs tarihinde. Bakınız ki o da uurböceklidir, öyle sevilmiştir ki, mücevver kutusu olarak kulanılmayıp, salona dekoratif obje olarak yerleştirilmiştir. Hemen üzerindeki bayanın çantalarından bir demettir. Hepsinin de çapraz oluşundan dolayı bi açıklama yapmak icab ederse şöyle denilebilir ki, bağyan bi omza asılıp o kolunu kötürüm hale getiren omuz çantalarından nefret etmektedir, kokoş bi kadın olmama pahasına postacı gibi gezmekte ısrarcıdır.

Bağyan kısmımızı burada bitirirken size şen ve esenlikli günler dilerim, Amma fekat bizden ayrılmayınız, az sonra Çevremizi Tanıyalım Extra-Baysal Durumlar ile karşınızda oluciizz.

BÖLÜM II-BAYSAL DURUMLAR

İlk foturafımızda gördüğünüz bay, evde ufak bir yer işgal etmektedir. Eşyaları bayan tarafından ordan oraya gezdirilmekte, bu eylem sonucu bayan olağan zılgıtını yedikten sonra eski yerlerine geri dönmektedirler. Fekat bayın en kızdğı mevzu, ömrünü çorap peşinde dedektif gibi geçirmekten ziyade, kıymetli CD ve kulaklık ve teknolojik hebe hübülerinin yerlerinden bir milim kıpırdamasıdır ki işte bu noktada gerilla tipi bir savaş daha uygun olur, cepheden saldıran bayanın yenilme olasılığı çok yüksektir.
İlk ve sondan bi önceki foturafımızı alıyorüz hemen;



Beyin sabah "onu mu giysem bunu mu" şeklindeki kararsızlıkları neticesinde, seçilemeden bir köşede kalmış olmanın utancıyla, yüzünü buruşturup kendini yatağın üzerine atmış ağlayan pantulunu görüyoruz. Üzülme pantul üzülme senin de giyileceğin günler gelecek helbette.

Ah ne çabuk sona geldik, hemen alalım sizi foturaf bey;



Bunlar beyin çamaşır makinasında şöööööleee bi iyice yıkanıp şartlansın, akça pakça yüzüyle yollara dökülsün amacıyla banyoya bıraktığı kıymettar ayakkabılardır ki, henüz bu arzularına nail olamamışlardır. Ama olması gündem konusudur, bağyan yapıcak yani düşünüyo, evet. İşi çok ya bağyanın o açıdan.

Yeni bir turda görüşmek üzere, geldiğiniz için teşekkürler, çaylar şirketten diildir, paraları çıkışta ödeyin, arkideşlerinize de bahsedin, onlar da gelsinler görsünler.

3 Yorumcuk:

At 8/03/2006 3:11 ÖS, Blogger passive Şu ahkamı kesti...

bağyan ve bay arasında ciddi bi adaletsizlik yapmışsınız lafazan hanfendi kınıyoruz
ha bire 18 mayıs ın doğum gününüz olduğunu hatırlatıp durmaktasınız gözümüzden kaçmadı bunu da kınıyoruz..

 
At 8/08/2006 3:29 ÖS, Blogger Mathy Şu ahkamı kesti...

ben en çok uğur böcüklü kutuyu beğendim...hediyeyi başka birine hediye etmek çok güzel bişeydir...bi de hakket yaw, fotolarada bakınca bay ve bağyan arasında ciddi bi adaletsizlik söz konusu...

 
At 10/12/2008 9:20 ÖS, Anonymous Adsız Şu ahkamı kesti...

umur böcüklü kutuyu çok beğendimm çok şekerr

 

Yorum Gönder

<< Anasayfa