Cumartesi, Temmuz 01, 2006

DONDURMA

Bugün aldığım gastelerde gördüğüm kadarıyla Haagen-Dazs dondurmaları Türkiye'ye gelmiş, ne mutlu bize ne mutlu. Bunlar benim daha önce okuduğum bi takım kitaplarda sözü geçen dondurmalardı ki, kitapların kahramanları da New York'ta yaşayan ultra mega teta zengin, sapına kadar CEO kişilerdi, onlar bile Haagen-Dazs yiyolardı, düşün artık. Fekat yarım kiloluk bi kutusu 13,50 civarı. Bizim Algidalar 6 filan. Geliniz görünüz ki, bizim Algidaları yiyince de insanın içi ferahlamıyo, "oh ne güzel serin serin dondurma yidim" demiyosun, yapay maddelerin bolluğundan, dondurma bittiğinde genzinde kesif bir yanma duygusu kalıyo sadece ki bunu geçirmek için de bi kova su içmek gerekiyo arkasından. Bi de zaten Algidanın-Pandanın daha doğrusu Ülker'in haricindekilerin reklamlarında "dondurma" ibaresini kullanmaya hakları yokmuş, ürünlerinde "süt" kullanmadıklarından, sadece Ülker süt kullanıyormuş, o reklamlarında "dondurma" diyebiliyomuş, diğerleri ancak "sütlü buz". Aha da konuyla ilgili iki forum bilgisi, doğru mudur diye kontrol ettim de demin, var bi azıcık fark, yağ da etkenmiş bu ibarelerde. (1. si ve 2. si )
Şindi bu Haagen-Dazs ne kullanıyodur bilemiycem, zannetmem ki süt kullansın, evde dondurma yapmanın da binbir yolu var ama boşver, dondurmacılar kralı şaheser ötesi MADO dururken needecen ev dondurmasını demi? MADO da "dondurmamı sütle yapıyom, hem de öyle böyle diil keçi sütünde ve bi de salep katıyom" diyo. Buna inanıyom işte, normal dondurmaya benziyo çünkü, süpersonik.
Koşarak evden çıkınız, bi MADO'ya gidiniz, karadutlu, çikolatalı ve portakallı dondurma alınız, bana dua ediniz sizi bu gizli kalmış bilinmeyen lezzetle tanıştırdığım için.
Gurmelik görevimi de yaptım içim rahat.

5 Yorumcuk:

At 7/01/2006 10:07 ÖS, Blogger passive Şu ahkamı kesti...

dondurma ibaresi ilginçmiş be
iyide yani biz şimdi magnum yiyince dondurma yemiş olmuyomuyuz
algida mı yiyoz yalnızca

 
At 7/02/2006 11:00 ÖÖ, Blogger Lafazan Şu ahkamı kesti...

hiç anlamamışın hiç, magnum yiyince sütlü buz yemiş oluyon dondurma diil, offf

 
At 7/03/2006 10:42 ÖS, Blogger Mathy Şu ahkamı kesti...

çok dondurma yemeyin, kilo alırsınız....:)))))))))

 
At 7/04/2006 11:53 ÖS, Blogger Kara Şu ahkamı kesti...

Pek sevgili kardeşlerimm!!...
dondurma yiyiniz, dondurma konuşunuz, yaz mevsimi bunu sıklıkla yapınız.

 
At 7/05/2006 3:46 ÖS, Blogger tahin Şu ahkamı kesti...

Haagen-Dazs tuketmis bir insan olarak;
Yurtdisinda diger dondurmalarin yaninda; eh iste'lik bir seviyesi vardir. Kotunun iyisi.

Mado'nun yaninda solda sifir kalir.
Bulabilirseniz, Maras'ta hakiki Maras dondurmasi yiyin derim. Gerisi hikaye.

 

Yorum Gönder

<< Anasayfa